• 1

Соопштенија

 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • Зимска школа - Библиоарт 2019 +

  Зимска школа - Библиоарт 2019 НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип организира Зимска Прочитај повеќе
 • Денови на Шопов +

  Денови на Шопов Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • 1

 „Ноќ со Андерсен“ - прекрасен настан, финансиран од Министерството за Култура,

кој се одржа во ноќните часови на 29-30 март во НУ- У Библиотека „Гоце Делчев“ Штип по шести пат за нашите читатели, а по примерот на светски библиотеки во чест на раѓањето на Ханс К. Андерсен, дански книжевник.

Благодарност до сите 5 основни училишта кои учествуваа со по тројца ученици од одделенска настава од 5 одд. Сликите подолу ја отсликуваат атмосферата и задоволството на учесниците со што покажавме уште еднаш дека Вашата библиотека е место за учење преку забава и игра и ќе продолжи и понатаму да биде тука за Вас!

Од 1967 година, 2 април – односно, роденденот на Ханс Кристијан Андерсен,се смета за меѓународен ден на детската литература (International Children Book Day), кој се слави за да ја инспирира љубовта кон читањето и да го сврти вниманието кон детските книги. 

НУ- У Библиотека „Гоце Делчев“ Штип го реализира по шести пат вечерниот настан „Ноќ со Андерсен“ по примерот на светски библиотеки во чест на раѓањето на Ханс К. Андерсен, дански книжевник.

 

 

55538038_10157068429910295_3388952238490648576_n.jpg55621066_10157068430095295_3531343516888203264_n.jpg55826851_10157068429740295_6519906740698349568_n.jpg

 

55944905_10157075599940295_8390868372568408064_o.jpg56492601_10157075597255295_2041069957726339072_o.jpg56618699_10157075597430295_4122310396679815168_o.jpg56281525_10157075597415295_5023040758924443648_o.jpg55829670_10157075597810295_6268740454842368000_o.jpg56691442_10157075597755295_2358308573060005888_o.jpg55875028_10157075597685295_9183930295613652992_o.jpg55931146_10157075597670295_7858693543450116096_o.jpg55495908_10157075597630295_5066149354264330240_o.jpg56165205_10157075598655295_6147857268856586240_o.jpg55730930_10157075598455295_8655631124724187136_o.jpg56375749_10157075598845295_3480214795972509696_o.jpg56461051_10157075599570295_9023340742566739968_o.jpg56236143_10157075597950295_5871850820600856576_o.jpg55738268_10157075599810295_4082707160373395456_o.jpg55823730_10157075599140295_6091575862790979584_o.jpg55917887_10157075599205295_8447549584254697472_o.jpg56508709_10157075598430295_2264765297749655552_o.jpg55961952_10157075600045295_8635103697900142592_o.jpg55920862_10157075598590295_1800573577519431680_o.jpg55919044_10157075599510295_8994459230689820672_o.jpg56355299_10157075599395295_1379785173284945920_o.jpg55897314_10157075600195295_1904173767861469184_o.jpg55887655_10157075598635295_1904635051644026880_o.jpg55547085_10157075599180295_3869375232837943296_o.jpg55939825_10157075598880295_1184553358921302016_o.jpg