• 1

Соопштенија

 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • Зимска школа - Библиоарт 2019 +

  Зимска школа - Библиоарт 2019 НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип организира Зимска Прочитај повеќе
 • Денови на Шопов +

  Денови на Шопов Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • 1

Месецот на љубителите на библиотеката е едномесечна прослава на училишта, јавни и приватни библиотеки од сите видови.

Ова е време за сите, особено за групи за поддршка на библиотеките, да ја препознаат вредноста на библиотеките и да работат за да обезбедат библиотеките да продолжат да служат на корисниците во заедницата. Библиотеката е многу повеќе од место за позајмување книги или за проучување. Библиотеките нудат образовни, граѓански и забавни програми и продолжуваат да играат важна улога во локалните заедници. Овој ден, ден на љубители на библиотеката, се одржа работилница заедно со децата од посебните паралелки од ООУ „Ванчо Прке“ Штип. Голема благодарност до наставниците и учениците кои со својата креативност и присуство ја докажаа нивната љубов кон библиотеката.

 

51617005_10156962802120295_3549557893369954304_o.jpg52605655_10156962801245295_5709594897552506880_o.jpg52508005_10156962801905295_8742676681451372544_o.jpg52365674_10156962801615295_2814860431233908736_o.jpg52075923_10156962801935295_187390118909181952_o.jpg51993391_10156962801845295_4684709211307769856_o.jpg51987054_10156962802040295_6248895098889699328_o.jpg51966810_10156962802100295_7395013448314126336_o.jpg51962260_10156962802355295_7192778646824681472_o.jpg51843814_10156962802400295_3064515176364507136_o.jpg51830190_10156962800945295_1930206049973829632_o.jpg51814858_10156962801630295_979436196289576960_o.jpg51794300_10156962802385295_8988489960587788288_o.jpg51781256_10156962801190295_8932402437935857664_o.jpg51695084_10156962801580295_9100907113198125056_o.jpg