• 1

Соопштенија

 • БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК +

  БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ПО ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип ОРГАНИЗИРА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ Прочитај повеќе
 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • Зимска школа - Библиоарт 2019 +

  Зимска школа - Библиоарт 2019 НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип организира Зимска Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Втор ден Зимска школа 2019

час по драматизација на народната приказна „Дедото што сакал да оди на училиште“ заедно со Никола Ристов режисер во Народниот театар.
Запознавање со содржината на текстот, со ликовите сценографија текот преставата и изведба од самите учесници на школата.

Втор ден Зимска школа и посета на Народниот тетар во градот и запознавање со организацијата и начинот на работа.

49245653_10156889001345295_6645157027955867648_o.jpg50612228_10156889001380295_7395935955749699584_o.jpg50586601_10156889000665295_4556750856975810560_o.jpg50514850_10156889000305295_6663348602456244224_o.jpg50507956_10156889000115295_8731888123035779072_o.jpg50461254_10156889001610295_7588202584821727232_o.jpg50288942_10156889000275295_8189898211314368512_o.jpg50085459_10156889000910295_3550414494532370432_o.jpg50059401_10156889000990295_2517625402743062528_o.jpg50057236_10156889000060295_8505102584107761664_o.jpg50029895_10156889000065295_3616302355164692480_n.jpg49937901_10156889001210295_1052444962374811648_o.jpg49914622_10156889000635295_920965477889474560_o.jpg49898131_10156889000085295_2358456586222960640_o.jpg49897056_10156889000570295_5700448816235282432_o.jpg49896913_10156889001135295_6698109778532499456_o.jpg49895339_10156889001460295_7022354640872144896_o.jpg49855573_10156889001570295_7028429936536846336_o.jpg49790940_10156889000340295_4488169764086087680_o.jpg49346099_10156889001170295_1132615504821747712_o.jpg49259719_10156889000860295_3163655279392849920_o.jpg

 

 

 

49376444_10156889005565295_786782049498300416_n.jpg

50673262_10156889005615295_3056807376515497984_o.jpg50549149_10156889005930295_627146155284758528_o.jpg50334657_10156889006280295_4569343370375200768_o.jpg50227043_10156889005730295_687020271428698112_o.jpg50221122_10156889005745295_7009107458492727296_o.jpg50163225_10156889006260295_6269649561979977728_o.jpg50140853_10156889006635295_6542101774474412032_o.jpg50072419_10156889007435295_6150094255328067584_o.jpg50071361_10156889006740295_5165963724208472064_o.jpg49948176_10156889005570295_8724570877447897088_o.jpg49946721_10156889006215295_619721793212514304_o.jpg49938036_10156889005995295_7040036243840696320_o.jpg49897834_10156889007460295_8084124509822517248_o.jpg49895826_10156889006450295_1689818856425521152_o.jpg49855719_10156889006345295_2173896275236225024_o.jpg49855681_10156889005775295_7632097000262991872_o.jpg49795477_10156889005590295_4532067615501189120_o.jpg49761369_10156889005920295_266622717808082944_o.jpg49716174_10156889006520295_8402526082040856576_o.jpg