• 1

Соопштенија

 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • Зимска школа - Библиоарт 2019 +

  Зимска школа - Библиоарт 2019 НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип организира Зимска Прочитај повеќе
 • Денови на Шопов +

  Денови на Шопов Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • 1

ПРОМОЦИЈАТА НА ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП, 8.11.2018

Нашата библиотека 17-ти пат по ред ја организираше оваа манифестација „17. МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ – ШТИП, 2018“, која традиционално е во склоп на програмата на Општина Штип во чест на ослободувањето на градот. Со гордост до сега промовиравме 178 доктори на науки изминатите години, а оваа година ја зголемивме ризницата на трудови, истражувања и книги во нашето роднокрајно одделение со достигнувањата на уште 5 доктори на науки, 3 од техничките и 2 од правните науки: Д-р Александра Роглева (Ангеловска), доктор по правни науки; Д-р Сања Ристески, доктор по технички науки; Д-р Елена Максимова (Иванова) доктор по правни науки; Д-р Валерија Камчевска, доктор по технички науки; Д-р. Марјан Џидров, доктор по технички науки.

pocetna

45647076 10156731733975295 5164300841720479744 o

45669424 10156731734145295 5609075951108358144 o

 

45671328 10156731734540295 4366761801816211456 o

 

45682344 10156731738020295 389553542337134592 o