• 1

Соопштенија

 • Нашата агенда - на ваше информирање +

  Нашата агенда - на ваше информирање Ве очекуваме и во Детското Прочитај повеќе
 • Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката +

  Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката 18.07.2016 (понеделник) во 21:00 ч. Прочитај повеќе
 • Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја" +

  Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја Утревечер, 14.07.2016 год., 21:00 ч., Прочитај повеќе
 • Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката +

  Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ од денес Прочитај повеќе
 • Купи книга....сончај се, читај и уживај! Лето 2018! +

  Купи книга.... сончај се, читај Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Како завршен дел од Летната школа за сите учесници беше организирана ескурзија во Скопје со цел запознавање со установи од областа на културата

и запознавање со нивната организација и функционирање. За таа цел бевме во посета на НУБ „Св. Климент охридски“- Скопје и Детската библиотека „Другарче“ која работи како клон на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“- Скопје и во ист објект со Кинотеката на Македонија.
Благодарност до установите и вработените за соработката, топлиот прием и за сето она што го презентираа пред децата.
На пат за Скопје