• 1

Соопштенија

 • Нашата агенда - на ваше информирање +

  Нашата агенда - на ваше информирање Ве очекуваме и во Детското Прочитај повеќе
 • Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката +

  Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката 18.07.2016 (понеделник) во 21:00 ч. Прочитај повеќе
 • Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја" +

  Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја Утревечер, 14.07.2016 год., 21:00 ч., Прочитај повеќе
 • Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката +

  Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ од денес Прочитај повеќе
 • Купи книга....сончај се, читај и уживај ! Лето 2016 ! +

  Купи книга....сончај се, читај и Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Остварена работна посета во Ќустендил, Р. Бугарија.Делегација од НУ-УБ ,,Гоце Делчев" - Штип оствари работна посета на установите од областа на културата во град Ќустендил, Р. Бугарија.Воедно, беше и склучен Меморандум за соработка и разбирање меѓу Читалиштето ,,Братство" - Ќустендил, Р Бугарија и НУ-УБ ,,Гоце Делчев" - Штип, Р. Македонија, а како потписници се јавија директорката на НУ-УБ ,,Гоце Делчев" - Штип, д-р Милена Ристова-Михајловска, и претседателот на Читалиштето, г. Иван Андонов.

kustendil2

Претставниците од Библиотеката имаа средба и со раководителката и библиотекарите во Регионалната библиотека ,,Емануел Поп Димитров" во Ќустендил, а ја посетија и библиотеката во Читалиштето ,,Пробуда".

Инаку, склучениот Меморандум е основа за изготвување и реализација на заеднички проекти од областа на културата.Делегацијата од Штип ја посети и куќата на Доне Тошев - Дончо Штипјанчето, каде стои спомен - плоча, а оствари и лична средба со еден од неговите потомци.