• 1

Соопштенија

 • Нашата агенда - на ваше информирање +

  Нашата агенда - на ваше информирање Ве очекуваме и во Детското Прочитај повеќе
 • Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката +

  Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката 18.07.2016 (понеделник) во 21:00 ч. Прочитај повеќе
 • Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја" +

  Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја Утревечер, 14.07.2016 год., 21:00 ч., Прочитај повеќе
 • Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката +

  Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ од денес Прочитај повеќе
 • Купи книга....сончај се, читај и уживај! Лето 2018! +

  Купи книга.... сончај се, читај Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Делегација на општина Штип престојуваше во градот Ѓонѓош во Унгарија, при што во неа беше и директорката на Ну-УБ „Гоце Делчев“, д-р Милена Ристова Михајловска.При посетата, посетена беше и библиотеката во градот при што е разговарано з аможната соработка и за воспоставување на врски меѓу двете институции.

gongos2

Една од темите на разговор со тамошниот директор беше и учество во заеднички проекти преку фондовите на ЕУ што би биле искористени за подобрување на инфраструктурата во двете библиотеки. Исто така беше посетена и библиотеката на монасите каде се чуваат ретки книги.

gongos3