• 1

Соопштенија

 • Нашата агенда - на ваше информирање +

  Нашата агенда - на ваше информирање Ве очекуваме и во Детското Прочитај повеќе
 • Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката +

  Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката 18.07.2016 (понеделник) во 21:00 ч. Прочитај повеќе
 • Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја" +

  Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја Утревечер, 14.07.2016 год., 21:00 ч., Прочитај повеќе
 • Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката +

  Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ од денес Прочитај повеќе
 • Купи книга....сончај се, читај и уживај! Лето 2018! +

  Купи книга.... сончај се, читај Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Една ПРВА и една ВТОРА НАГРАДА за две млади штипски авторки и читателки од Библиотеката.На манифестацијата ,,Пролет, љубов, смеа" во Св. Николе, во силна конкуренција, две наши солидни млади авторки и читателки, освоија награди.

nagrada1


Со ПРВА НАГРАДА во категоријата ,,Младинци" се закити младата и квалитетна поетеса, Рената Пенчова, ученичка во СОУ Гимназија ,,Славчо Стојменски".ВТОРА награда меѓу помладите, освои поетесата Матеја, ученичка во ООУ ,,Славејко Арсов".

nagrada3

И двете поетеси се наши редовни читателки, активни учеснички во сите конкурси, соработнички, така што според тие критериуми, од страна на НУ-УБ „Гоце Делчев“ - Штип беа предложени за учество во двете категории во рамки на оваа долгогодишна, успешна и меѓуопштинска манифестација во која земаат учество многу поети од земјава.

nagrada4


Рената и Матеја учествуваа на манифестацијата под менторство на библиотекарките, Жаклина Петрушева и Ирена Јорданова, а со комплетна поддршка и од нивните предметни професорки, Милкица Миленковиќ и Весна Ристова и директорите на нивните училишта.
Манифестацијата се организира во склоп на проектните активности на Дом на култура ,,Крсте Петков Мисирков" и Библиотеката во Св. Николе, а под раководство на директорката, Валентина Алексова, и раководителката на Библиотеката, Елизабета Коцева.