• 1

Соопштенија

 • Нашата агенда - на ваше информирање +

  Нашата агенда - на ваше информирање Ве очекуваме и во Детското Прочитај повеќе
 • Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката +

  Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката 18.07.2016 (понеделник) во 21:00 ч. Прочитај повеќе
 • Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја" +

  Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја Утревечер, 14.07.2016 год., 21:00 ч., Прочитај повеќе
 • Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката +

  Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ од денес Прочитај повеќе
 • Купи книга....сончај се, читај и уживај! Лето 2018! +

  Купи книга.... сончај се, читај Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Во текот на месец Април, НУ-УБ „Гоце Делчев“ ќе се промовира со многу настани. Месецот на книгата и авторските права, штипската библиотека ќе го одбележи со низа активности. Ќе започне со свое претставување на Саемот на книгата :

-Ќе учествуваме на форум каде ќе имаме презентација на тема „Иновативни активности и инфраструктурни проекти во Штипската библиотека“, а ќе ги презентираме и проектните активности од „Ноќ со Андерен“ за 2015 и 2016 година, истакна Милена Ристова Михајловска, дир. на НУ УБ „Г.Делчев“ – Штип.

promocija1

Штипската библиотека е единствена во државата која се вклучува во светското одбележување на роденденот на најпознатиот автор за деца Ханс Кристијан Андерсен:

- Ова е еден креативен начин да ги поттикнеме најмладите да читаат, но и д аукажеме на значењето на литературата за деца, кажа Соња Манева, библиотекар.

anders3

Дел од априлската програма е и меѓуопштинскиот конкурс за песна и краток расказ:

- Оваа година темата е „Велигден низ моите очи“ . Конкурсот трае до 20 април, а право на учество имаат сите жители од Штип и Карбинци, рече Жаклина Петрушева библиотекар.Дел од активностите на библиотеката се поддржани од Министерството за култура, дел се сопствена програма на библиотеката.