• 1

Соопштенија

 • Нашата агенда - на ваше информирање +

  Нашата агенда - на ваше информирање Ве очекуваме и во Детското Прочитај повеќе
 • Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката +

  Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката 18.07.2016 (понеделник) во 21:00 ч. Прочитај повеќе
 • Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја" +

  Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја Утревечер, 14.07.2016 год., 21:00 ч., Прочитај повеќе
 • Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката +

  Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ од денес Прочитај повеќе
 • Купи книга....сончај се, читај и уживај! Лето 2018! +

  Купи книга.... сончај се, читај Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Библиотеката - мост за поврзување на лицата со посебни потреби со културните установи и културните содржини...

Во НУУБ „Гоце Делчев“ се оддржа изложба на цртежи и ракотворби на лицата од Центарот за грижа на лица со интелектуални попреченост ,,Порака" и Здружението ,,Цивитас" во соработка со Библиотеката и уште еден доказ дека уметноста не познава ниту граници ниту препреки.

civitas2

Благодарност до Центарот ,,Порака", Здружението ,,Цивитас", до Мартин Ѓорѓиев, Милан Андонов, Соња Манева, Сашо Антонов, Драган Ѓорѓиев... и сите деца, лица, родители и посетители кои беа дел од овие уникатни креации...

civitas3

Ние продолжуваме со нашите активности за нудење услуги на сите целни групи без исклучок за што имаме максимална иницијативност и поддршка од директорката на Библиотеката и вработените кои несебично помагаат со нивното мото „Сите деца се исти со срца чисти“.