• 1

Соопштенија

 • Нашата агенда - на ваше информирање +

  Нашата агенда - на ваше информирање Ве очекуваме и во Детското Прочитај повеќе
 • Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката +

  Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката 18.07.2016 (понеделник) во 21:00 ч. Прочитај повеќе
 • Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја" +

  Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја Утревечер, 14.07.2016 год., 21:00 ч., Прочитај повеќе
 • Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката +

  Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ од денес Прочитај повеќе
 • Купи книга....сончај се, читај и уживај! Лето 2018! +

  Купи книга.... сончај се, читај Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Новиот француски амбасадор во Македонија, Кристијан Тимониер денес престојуваше во посета на Општина Штип. Тој прво имаше средба со градоначалникот на Штип, по што ја посети и библиотека. Целта на посетата е воспоставување на потесна соработка и отворање на можности за проекти, во кои Франција преку амбасадата би помогнала во промоција на француискиот јазик и збогатување на книжевниот фонд со нови француски наслови.

francus amb4

При тоа, амбасадорот Тимониер ја разгледа библиотеката и беше запознаен со активностите и начинот на работа, од страна на директорката м-р Милена Ристова-Михајловска. Тој со вработените разговараше за францускиот јазик, за студентскиот интерес, за книгите на француски јазик вклучително и за постарите наслови а покажа и интерес за интензивирање на соработката.

francus amb2 francus amb5

francus amb1