• 1

Соопштенија

 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • Зимска школа - Библиоарт 2019 +

  Зимска школа - Библиоарт 2019 НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип организира Зимска Прочитај повеќе
 • Денови на Шопов +

  Денови на Шопов Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • 1

nagradi6

По повод 8 ноември - денот на ослободувањето на Штип, денес во НУ Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ беа промовирани доктори на науки кои докторирале во изминатата година. Голем дел од промовираните се веќе кадар на Универзитетот „Гоце Делчев“. Промовирани беа:

доц. д-р Афродита Зенделска – доктор на технички науки;
доц. д-р Гордана Камчева – доктор на медицински науки;
доц. д-р Дарко Арнаудовски – доктор на медицински науки;
д-р Емилија Здравева-Лежаиќ – доктор на технолошки науки;
доц. д-р Соња Николова – доктор на историски науки;
доц. д-р Страхил Газепов – доктор на медицински науки;
д-р Христина Серафимовска – доктор на економски науки;
доц. д-р Викторија Максимова – доктор на биотехнички науки;
доц. д-р Стојанче Мијалковски – доктор на технички науки;
асс. д-р Ленче Насев – доктор од областа на музичка педагогија;
доц. д-р Данче Василева – доктор на науки по кинезитерапија.

nagradi5

Некои од промовираните доктори на науки ги истакнаа своите полиња на специјализација и ја истакнаа важноста на проблематиката во која докторирале. Некои од нив докторирале на Универзитетот „Гоце Делчев“, но некои и во универзитети надвор од Штип и од Македонија.Ректорот на Универзитетот проф. д-р Блажо Боев истакна дека Универзитетот е отворен за новите доктори на науки.

nagradi7

- Универзитетот е отворена структура за сите кои мислат дека можат да дадат придонес за него и да создаде услови за развој. Јас како ректор ја поддржувам таа активност до крајни граници и секој млад човек кој има стекнато добро образование на кој било добар универзитет има место на УГД. Ова е одлична традиција на Штип и сигурно со овие доктори на науки се менува и градот 

nagradi4

На промоцијата на докторите на науки ѝ претходеше доделување на признанијата „8 ноември“, кои меѓу другите им припадна и на уметниците од Универзитетот „Гоце Делчев“ на дуото „Грациозо“. Дуото е составено од д-р Невенка Дуковска, која е дел од УГД и м-р Кристина Палија.

По повод доделување на признанието за 8 ноеври директорот на сите вработени им додели Благодарници „за посебен придонес во развојот на установата преку професионалното работење и посветениот ангажман, на патот до добивање на признанието 8 Ноември“.

nagradi1

nagradi2

награди10