• 1

Соопштенија

 • Нашата агенда - на ваше информирање +

  Нашата агенда - на ваше информирање Ве очекуваме и во Детското Прочитај повеќе
 • Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката +

  Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката 18.07.2016 (понеделник) во 21:00 ч. Прочитај повеќе
 • Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја" +

  Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја Утревечер, 14.07.2016 год., 21:00 ч., Прочитај повеќе
 • Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката +

  Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ од денес Прочитај повеќе
 • Купи книга....сончај се, читај и уживај! Лето 2018! +

  Купи книга.... сончај се, читај Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Продолжува есенскиот саем „Листови“ на НУУБ „Гоце Делчев“ во Штип. Голем број на ученици ги посетија штандовите на издавачите а секако книгите беа во центарот на интересот и на повозрасни штипјани. Цените привлечни, насловите различни, од стручна литература до белетристика. За секого по нешто.

Библиотеката ја искористи можноста на својот штанд да ги претстави насловите од 135 тома македонска книжевност кои се продаваат по цена од 157 денари ! Утре е третиот и последен ден од саемот. Повелете !

вторденсаем1

вторденсаем2 вторденсаем3

вторденсаем4 вторденсаем5

вторденсаем6