• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Во соработка со НУБиблиотека "Кочо Рацин" од Тетово на ден 31.05.2024год. се одржа ликовната изложба со наслов "Ветување" на која беа преставени цртежите во арапска техника на Верче Андонова член на ЦПЛИП "Порака" од Штип и слики на Дарко Трајков - лице со Даунов синдром.

На ден 31.05.2024г. Литературниот клуб „ИСКРА“, со книжевно - музички перформанс го одбележа јубилејот 50 години постоење на клубот ( 1974-2024), педесет години негување и поттикнување на книжевната творечка мисла и клупско делување.

Во организација на Библиотекарското Здружение на Македонија се одржува Четврта меѓународна конференција ,,Примената на вештачката интелегенција во библиотекарството: предизвици и можности", во Дојран.

Нашите библиотекари претставници на Р.С.Македонија на значајна конференција во Љубљана!