• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
По повод 5 Мај- Ден на македонската азбука и јазик,библиотеката организира промоција на книгата со наслов „Со Баргала во срцето“ од нашата роднокрајна авторка Зинка Трендовска.
Ве очекуваме
 
 
Од одржаната промоција на книгата „Со Баргала во срцето“ на нашата роднокрајна авторка Зинка Трендовска. Промотор на на книгата беше Вера Симовска.
На настанот беше преставена и поетската стихозбирка „Копнежи“, чии рецензент е Иван Котев и неговата рецензија пред присутните беше прочитана од ученичката Мелани Иванова која читаше и делови од книгата. Делови од книгата и песни читаа учениците Марија Донева, Тома Митев и Мила Панова.
Настанот со музички точки го збогатија членовите на Градскиот хор.
Настанот беше организиран по повод одбележувањето на 5 Мај-Ден на македонската азбука и јазик.
 
280098787_10160181601185295_7328734577186996101_n.jpg
 
280183691_10160181601655295_7348239760152457620_n.jpg
 
280144763_10160181601810295_7515075265828690693_n.jpg

Најнови Книги