• 1

Соопштенија

 • Нашата агенда - на ваше информирање +

  Нашата агенда - на ваше информирање Ве очекуваме и во Детското Прочитај повеќе
 • Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката +

  Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката 18.07.2016 (понеделник) во 21:00 ч. Прочитај повеќе
 • Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја" +

  Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја Утревечер, 14.07.2016 год., 21:00 ч., Прочитај повеќе
 • Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката +

  Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ од денес Прочитај повеќе
 • Купи книга....сончај се, читај и уживај! Лето 2018! +

  Купи книга.... сончај се, читај Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Штипската библиотека „Гоце Делчев“ за прв пат оваа година организира летна школа за учениците и студентите од 5 до 15 јули. На оваа школа ќе можат да се стекна со дополнителни знаења од областа на литературата, култура и уметност.... Повеќе

Во рамките на оваа школа учесниците ќе имаат можност да посетат и повеќе културно-историски објекти.

На летната школа до крајот на овој месец можат да се пријават сите заинтересирани ученици од основното и средното образование и студенти.

Проектот „Летна школа“ е подржан и од Општина Штип, голем број на универзитетски професори, УГД, Совет на млади и многу млади луѓе кои се координатори во овој проект.

 

http://kanalplus.mk/%D1%88%D1%82%D0%B8%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D1%82/

Најнови Книги